A dolgok semlegessége és a halál ünneplése

A dolgok semlegessége és a halál ünneplése

Halál

Buddha azt mondta, hogy két dolog miatt szenved az ember. (Mostanában a Buddhizmus köti le a figyelmemet). Az egyik a sóvárgás, vagyis a vágyakozás, a másik pedig az elutasítás. Ha ezt a két dolgot ki tudjuk szűrni az életünkből, akkor megszűnik a szenvedés… persze ehhez kell még pár dolog, de lényegében csak így lehet a Karma körforgását leállítani -Buddha szerint. Azt mondja, hogy teljes közömbösséggel kell élnünk az életünket.

Ez azt jelenti, hogy a vágyak hoznak minket minden egyes esetben vissza ide a Földre, ebbe az anyagi világba, és ez az, ami mozgatja a Szamaszara (születés és halál körforgása) kerekét. Mivel szabad akaratunk van, a vágyaink mindig is ide fognak minket inkarnálni. Mert ameddig vágyaink vannak, addig inkarnáció is van. (Hiszen szabad akaratunk van) A szabad akarat, mint tudjuk az egyik torzulás a Teremtésben, és érvényes minden lélekre.

Ezeket szem előtt tartva, hogyan kellene élnünk az életünket?

Egy dologban egészen biztos vagyok. A dolgok, önmagukban csak dolgok. Léteznek, és egymásutánjában kerülnek az életünkbe. De valójában nincsen olyan, hogy rossz, vagy jó dolog. Minden dologról, történésről, megtapasztalásról mi magunk döntjük el, hogy azt miképpen éljük meg. Megélhetjük jó dologként, és persze rosszként is. Ez kihat az érzelmeinkre, és persze a vonzás törvényére is. Mi magunk döntjük el, minden egyes dologról és történésről az életünkben, hogy az jó vagy éppen rossz. Pedig ettől még a dolgok ugyanolyan semlegesek maradnak, mint az előtt.

Tegyük fel, hogy a halál a legtöbb ember esetében rossz dolog. De mi van, ha azt mondom, hogy a legjobb dolog a világon, és ünnepelnünk kéne, minden egyes halál esetet? Bizonyára azt mondanád, hogy nekem teljesen elment az eszem, és hogy forduljak orvoshoz. (Egyébként vannak olyan törzsek, ahol a mai napig ünneplik a halált, mert pontosan tudják, hogy senki nem hal meg igazából, csak a testet vetik le. A szellem pedig hazatér az életek közti síkra, a szellemvilágba. Ahol megtervezi a következő inkarnációját, annak függvényében, hogy mit sikerült elérni az utolsó életében, és hogy hol akarja folytatni a tanulást, a fejlesztést a következőben.)

És most egészítsük ki a halálról alkotott képet, (több évnyi kutató munka után), és lássuk, én hogyan látom a halál jelenséget.

Meg vagyok róla győződve, hogy születésünkkor egy lélek, egy szellem költözik a testünkbe. Ezek vagyunk mi, és nem a hús, amit a tükörben látunk. Minden születés előtt kitűzünk egy célt, hogy mit akarunk megtapasztalni, mit akarunk magunkon fejleszteni, a személyiségünkön, és egy inkarnációs szerződés keretében már le is születünk ide a földre. Küldetések sorát vittük már végbe, és persze nem is először vagyunk itt.

A küldetés akkor ér véget, ha elvégeztük azt, amiért ide leszülettünk. És az mindig ünnepléssel zárul, ha egy küldetés sikerrel végződik. Amikor hazatérünk, tapsolnak lélektársaink, és alig várják, hogy beszámoljunk a tapasztalásainkról. Mivel itt a Földön nagyon nehéz az élet, a siker annál örömtelibb lesz odaát is a szellemi síkon. Több ezer éve ide járunk inkarnálódni. Csoportosan lélektársainkkal, közös és egyéni küldetésekben veszünk részt.

Az inkarnációt saját magunk nem szakíthatjuk meg, mert a küldetés ugyan ez lesz a következőben is, csak egy kicsit nehezebb.

A halál, tulajdonképpen a küldetés, a fáradtságos munka végét jelzi, amikor végre pihenhetünk és ünnepelhetünk. Ezt mindenkinek ünnepelnie kéne, hiszen ha egy lélektársunk haza tér, valójában nem hal meg. Vagy elöregedett a teste, vagy végzett azzal a küldetéssel, amiért ide jött. Odaát mindenki találkozik újra a lélektársaival és egymásnak elmesélik tapasztalásaikat.

Ebből kifolyólag, minden dolgot, mint a sokak által legrosszabbnak vélt halált is felfoghatjuk jó dologként. Az egyik legjobb dologként, amit ismerünk. Hiszen akár a halál a szenvedéstől is képes, és meg is szabadít. Pedig oly kevés dolog képes enyhíteni a szenvedést, még kevesebb ami meg is szabadít tőle. Nem a gyógyszerekre gondolok…

Tehát ha képesek vagyunk a dolgokat csak dolgokként felfogni, és nem döntjük el, hogy az jó vagy rossz, akkor elindultunk a lelki fejlődés útján. Egyszóval a dolgokra való reakciót kell megszüntetnünk. Amúgy ez nem is olyan könnyű dolog. De ha nincs reakció a dolgokra, történésekre, akkor nincs kiváltott érzelem sem, (a reakciók váltják ki az érzelmeket) és ha nincs érzelem, akkor megszűnik a hasonló dolgok vonzása is az életedben. Vagyis ha nincs vonzás, vagyis vágyak és elutasítások, akkor a Karma kereke is megáll, és nem lesz többé szükség az inkarnációra. Ez Buddha legfőbb tanítása.

Ha nincsenek vágyaid amikkel mozgásban tartod a Karma kerekét, akkor nincs újraszületés sem. A vágyaid hoznak még mindig ide ebbe az anyagi világba, ide a Földre.

Létezésed célja pedig, a lelki fejlődésed, és a vágyaid, sóvárgásod leküzdése. Észre kell venned, hogy nem az anyagi dolgok tesznek boldoggá elsősorban, hanem a lélek társaid és a kapcsolataid. Ahogyan bánsz az emberekkel, megadja egyben a kulcsot is fejlődésed irányába.

Amikor majd hazatérsz a küldetésedről, nem az fog számítani, hogy mennyi pénzed volt, milyen gazdagságban éltél, hanem az, hogy hogyan bántál az emberekkel. Ez mindennél fontosabb! Tartsd szem előtt, mikor úgy döntesz, hogy hasznosan és eredményesen akarod elvégezni a kitűzött céljaidat és a mostani küldetésedet itt a Földön.

Két dolog fejlesztésével tudod biztosan sikerre vinni a küldetésedet, az egyik a Vipassana, vagyis a tudatalattid megtisztítása, és a jóga, ezek közül is a Rádzsa jóga vezet a fény felé. Mindegyikről fogok még részletesen is írni az oldalon. De majd csak kicsit később. A fejlődés útján vagyok még én is, de meg fogom osztani az általam tanult információkat, hogy neked ne kelljen fél életedet a kivezető út felkutatásával töltened.

Két hónap pihenő után újra bejegyzéseket fogok közzé tenni, remélhetőleg most már rendszeresen.

Legyen minden ember küldetése sikeres itt a Földön, és lépjen mindenki a fény útjára, ami végül majd hazavezet!

Megosztás

Új bejegyzés: A Föld dimenzióváltása - 4. rész - Magunkban hordozni a Fényt - Nagyon sok előnye van a magas rezgésszámnak, de tudd azt is, lesznek olyan ellenségeid, akik a puszta létezésedet tartják majd taszítónak. Egyszerűen megpróbálnak elmenekülni a közeledből. Nem tudják, valójában mi történik velük, csak valahogy úgy érzik, innen menekülni kell.... / 2019.01.16. /

error: CopyRight © All Rights Reserved - Page protection is actived!