A gyerekkori programozás erejének köszönhetjük, hogy nem sikerül elérni vágyainkat.

Születésünk utáni első hét évben nem csinálunk mást, mint programozzuk a tudatalatti elmét. Csak figyelünk és programozunk. Bármilyen körülményt be tudunk programozni, szegénységet, gazdagságot…. teljesen mindegy. Maga a program úgy születik, hogy nem csinálunk mást, mint megfigyeljük a környezetünket, a szüleinket, és az ő hozzáállásukat a világhoz. Sajnos eltanuljuk tőlük az összes korlátot is, amivel ők rendelkeznek, nincs mese. Hét éves korunkra a program elkészül, eltárolódik a tudatalattiba, és az életünk, 95 %-ban ezen program szerint fut majd. (bármilyen nehéz is ezt elfogadni) Ez után elkezdjük élni az életünket. A nap 95%-ban nincs hatásunk a tudatalatti elmére. így ez a program nem egy könnyen módosítható.

Ezért van az, hogy a szegény, szegény marad, a gazdag pedig, – legyen bármilyen képzetlen és buta, akkor is gazdag lesz. Pusztán azért, mert fut egy program, amit mi saját magunk programoztunk az első hét évben.

A tudatos teremtésnél nem csinálunk mást, mint, hogy ezt a tudatalatti programot módosítjuk. Vagyis megpróbálkozunk vele. Hála Istennek, létezik egy Szabad Akarat, mely lehetővé teszi számunkra, hogy változtassunk saját, szabad akaratunkból ezen a programon, és mely egyben a Teremtésre való szabad jogunkat is megadja. Akkor amikor akarjuk, és úgy, ahogyan akarjuk. Bármi újat megteremthetünk, nincsenek korlátok. Ehhez jogunk van, és mert ezért vagyunk itt.

Alapjában a természet és az Univerzum a bőségre van hangolva. Minden, ami ettől eltér, az eltér magától a teremtés céljától is. (A teremtés egyik! célja pedig, (a mi részünkről) belépni ezen tér – idő illúzióba, és teremteni, bármi újat, hogy a Végtelen Teremtő ezáltal megtapasztalhassa önmagát)

Mindenkinek joga van a szegénységhez, a szenvedéshez, a gazdagsághoz, a jóléthez és a bőséghez  is. Ez pusztán döntés kérdése.

A Bibliában ez áll:

Jézus Krisztus pontosan ezt hangsúlyozza, amikor így szól, hogy „akinek van, annak adatik”, vagyis aki tudja, hogy neki mennyi mindene van, az még kap; – de aki azt hiszi, hogy neki nincs, mert nem látja meg azt, amije van, attól azt is elveszik, amije ténylegesen van (Máté 25,29).

(Kiegészités:  A krisztusi ember tudja, hogy szegény volt, és gazdaggá lett: neki van!

A macedóniai és a korinthusi gyülekezetek szíve tele volt hálával, minden látható szegénységük ellenére is: hiszen Jézus Krisztusban az ember először mindig azt látja, amije van, ami az életében jó; és nem azt látja meg azonnal, ami nincs, vagy ami kifogásolható. A hálatelt szív mindig meglátja Isten ajándékait, és szegénységéből a jószívűség gazdagsága lesz.)

Hála = Mindened meglesz, amire szükséged van! (és még több is) (Ezért vezetnek sokan Hála naplót)

A tudattalanban lévő gyerekkori programozást kétféle képen lehet módosítani:

  1. Hipnózissal, önhipnózissal (Ez a gyorsabb verzió)
  2. Ismétléssel

Hipnózis, Önhipnózis

A Hipnózis egy olyan eljárás, melynek során az alany tudatállapotát változtatják meg egy olyan szintre, ahol fogékonnyá válik a szuggesztiókra. Amit normál tudatállapotnál nem tennél meg, azt hipnózisban, – megváltozott tudatállapotban – sem fogod megtenni.

A gyerekkori programozást leghatékonyabban a hipnózissal lehet megváltoztatni. Ezt a célt szolgálják az önhipnózis hanganyagok is, mely egy kellemes és hatékony lazító gyakorlatot követően levisznek olyan mély tudatállapotba, ahol nyitva lesz a tudatalatti elme. Ekkor válik fogékonnyá a szuggesztiókra.

Önhipnózissal rengeteg dolgot, illetve viselkedés formát változtathatunk meg (programozhatunk újra) a tudatalatti elménkben. Ilyenek lehetnek a Pénzügyi Sikerek, A Függőségekről való leszokás, A Sport teljesítmények növelése, vagy akár a Betegségekből való gyógyulás is.

Hipnózisban vagyunk elalvás előtt is. Amikor a tudatos elme már nem generál gondolatokat, nem vagyunk sem éber, sem pedig alvó állapotban. Ebben az állapotban ismételgetett szuggesztiók igen hatékonyak tudnak lenni.

Ismétlés

Bár a nap 95%-ban nincs hatásunk a tudatalatti elmére, az ismétlés is igen hatékony módszere lehet a gyerekkori programozás átírásának. Gazdag vagy boldog akarsz lenni? Egészen addig ismételgesd, hogy gazdag vagyok, míg az nem leszel. Az ismétlés módszerével még részletesebben is foglalkozni fogunk a későbbiekben, a Tudatos Teremtés kategóriában.

Dr. Bruce Lipton – A gyerekkori programozás ereje

Dr. Bruce Lipton – A gyerekkori programozás ereje
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük