a-kristalyok-elteto-ereje-dragakovek

A Kristályok éltető ereje

Bemutatjuk a kristályok erejét, és azt, hogy mire szokták használni őket. De először végig megyünk az állatövi jegyeken és megnézzük, hogy az egyes állatövi jegyekre milyen kristály jellemző. Majd a cikk végén megnézzük az egyes kristályok jellemző tulajdonságait is.

AZ ÁLLATÖVI JEGYEK

Kos

Mint az első állatövi jegy, a Kos a kezdetet, a születést, a belépést vagy az újrakezdést jelöli. Az erő kimeríthetetlen forrása. Hamisítatlan lelkesedéssel tudja meggyőzni elképzeléseiről embertársait. Majdnem gyermeki becsvágya van. Amit egyszer a fejébe vett, azt szeretné a lehető leggyorsabban elérni vagy elintézni. Semmitől nem retten vissza – legalábbis úgy néz ki. Virágzó fantáziájával és szinte makacs célratörésével gyakran gyorsabban éri el céljait, mint mások. Pillantása nyílt és egyenes. Optimizmusa derűvel és életörömmel ajándékozza meg, amitől mindenki azt hiszi, hogy neki nincsenek is problémái. Időnként még ő is ezt hiszi. A Kos nagyon szívesen menekül akciókba, hogy esetleges benső problémáit így kezelje. Türelmetlensége nem hagyja nyugodni és hiányzó benső biztonsága is továbbűzi. Állandóan foglalkoztatja a versengés gondolata és csábítják a nagy ígéretek. A szerénység nem nagy erénye. Zseniális ötleteit csak akkor tudja sikeresen megvalósítani, ha megtanulja erejét beosztva és meggondoltan felhasználni. Ez magában foglalja azt is, hogy megtanul megnyugodni, és szembesülni tud azzal, ami volt, ami most és ami lehet még.

március 21 – április 20.

Uralkodó bolygója: Mars

Eleme: tűz

Drágakövei: (vörös kövek) tűzopál, rubin, vörös jáspis, vörös karneol, vörös turmalin

Bika

Ami elkezdődött a Kosban, az megszilárdulhat a Bikában. Itt találja meg az ember a régen vágyott benső nyugalmat, amely elvezet a célhoz. Lehet, hogy egy kicsit nehézkesnek tűnik, de ez csalóka. A Bika egyszerűen csak kevésbé impulzívan cselekszik, mint a Kos, de amit tesz azt olyan oldottan és kitartással teszi, amiről a Kos csak álmodozhat. A Bikát senki és semmi nem renditheti meg. Földhözkötöttsége segíti abban, hogy ne zökkenjen ki a csapásból, hanem a nehézségek ellenére is tartson ki. A Bika úgy veszi a dolgokat, ahogy jönnek. Az élet szépségeihez és magához az élethez való érzéke az alapja életörömének. Szereti az élvezeteket és tudja, hogy minden jónak és szépnek megvan a maga érési ideje, így van ez az emberi kapcsolatokkal is. A Bikának legfontosabb a család és a barátok. Szüksége van állandóságra, és a családban keresi a védelmet. A változásoktól való félelmét csak a veszteségtől való félelme múlja felül. Legrosszabb esetben nagyon birtokló lehet, és úgy tud megfojtani egy kapcsolatot, hogy észre sem veszi. A biztonság utáni vágya nemcsak érzelmi, hanem anyagi síkon is megnyilvánul. Ő1 a biztosítási ügynökök igazi áldozata, legalább két lakástakarékossági szerződést köt, és minden hónapban elegendő pénzt tesz félre előre nem látható esetekre. Ez nem fösvénységgel függ össze, hanem a jegy ösztönös gondoskodó és megőrző törekvésével. Végül is családközpontú.

április 21 – május 20.

Uralkodó bolygója: Vénusz

Eleme: föld

Drágakövei: (sárga és rózsaszínű kövek) citrin, rózsakvarc, turmalin, topáz, borostyán, cirkon, világos achát

Ikrek

Ha van valaki, aki kimondottan kommunikatív, akkor az, az Ikrek szülött. Olyan emberekkel van itt dolgunk, akik természetes kíváncsiságot és nyitottságot hoztak magukkal. Szeretik az újat, minden és mindenki iránt érdeklődnek. Az a képességük, hogy különböző perspektívákból tudják tekinteni a dolgokat, nemcsak erős igazságérzetükben nyilvánul meg (mint a Mérlegeknél), hanem abban a vágyukban, hogy mindenről tudjanak. Az Ikrek nagyon kreatívak. Jó nyelvérzékük és példaszerű szervezőképességük van. Éles eszük és gyors felfogásuk, lényük fontos része. Az a tény, hogy minden témával találkozni akarnak, hogy mindig nyitottak az új ötletekre, gondolatokra és helyzetekre, könnyen azt a benyomást kelti, hogy csapongóak. Felmerül a kérdés, hogy tud valaki egyszerre ennyi mindennel foglalkozni? Egy Ikrek tud, legalábbis ezt gondolja. Valójában minden csak felszínesen érdekli. Kötetlen lénye nem nagyon engedi meg, hogy intenzíven belemerüljön egy dologba. Egyszerűen nincs ideje erre. Annak ellenére, hogy mindig az egységet, a belső nyugalmat és szilárdságot keresi, nem tudja legyőzni azt a távolságot, amely önmagától választja el. Nem találja a szilárd tartást és nem mindig tudja megtartani helyes önértékelését. A valóság és az illúzió mindig összetalálkozik az Ikreknél -, hogy újra elváljon.

május 21 -június 21.

Uralkodó bolygója: Merkúr

Eleme: levegő

Drágakövei: (sárga, narancs, zöldes kövek) sárga és zöld berillek, topáz, citrin, borostyán

Rák

A Rák jegyében az anyai princípiumról és a védettségről van szó. A Rákoknak nagyon fontos, hogy jó kezekben és védve érezzék magukat, pl. a családon belül. Biztos környezetre van szükségük, hogy ki tudjanak bontakozni. Beleérző képességük és gondoskodásuk, amit másoknak nyújtani tudnak, csak kettő számos jó tulajdonságaikból. A Rákok nagyon érzelmi beállítottságúak. Ez csodálatossá is teszi őket. Érzékeny bőrüket tudatosan védik kemény páncéllal. Ha egy Rák túl gyakran sérül meg, visszahúzódik páncélja mögé és elzárja magát a külvilágtól. Egy elutasítás már elég ok neki arra, hogy visszavonuljon. Mestere annak, hogyan kell egy lépést előre, két lépést hátra tenni. Érzelmi ingadozásai nem a hangulatától függnek. A Rákot a Hold uralja, és ahogyan a Hold, a Rák is változékony anélkül, hogy valóban megváltozna. Szívében igazi humoros lény lakozik. Ha nevet, egész arca ragyog. Élvezi, ha rá irányul a figyelem, de sokkal szerényebb, mint az Oroszlán. Művészi képességeit és kiváló fantáziáját sajnos gátolja vagy teljesen szétzúzza veleszületett peszszimizmusa. A Rák eljuthat odáig, hogy meghallja saját belső hangját. Legnagyobb félelme, hogy elveszíti a védettség érzetét.

június 22 -július 22.

Uralkodó bolygója: Hold

Eleme: víz

Drágaköve: (zöld és fehér kövek) jade, smaragd, malachit, zöld turmalin, opál, krizoprász, aventurin, zöld jáspis, gyöngy

Oroszlán

Az állatvilágban a dzsungel királya az oroszlán. Az oroszlán ott a középpontban áll. Hasonlóan van ez az Oroszlán szülöttekkel is. Ők is szívesen vannak a középpontban és kiváló öntudatuk van. Napszerű kisugárzásuk (uralkodó bolygója a Nap), az életet szerető természetük, erős optimizmusuk, gyors felfogásuk, méltóságteljes járásuk arra ösztönzi embertársaikat, hogy vezető szerepbe emeljék őt. Szívesen el is foglalják ezt a trónt, mivel onnan tudnak a legjobban irányítani. (A munkát szívesen továbbadják, mivel így megőrzik erejüket, és a helyzet urai maradnak.) Ötleteiket gyorsan megvalósítják. Nagyon fontos nekik a másoktól jövő elismerés, csodálat és dicséret. Ha a csodálat az elvárás ellenére elmarad, akkor nagyon hamar kisebbségi érzésük támadhat. Büszkeségük ugyanis nagyon sérülékeny. És ha az Oroszlán ember önértékelésén csorba esik, akkor úgy tud üvölteni, mint az igazi oroszlán. Mégsem tart túl sokáig ez az üvöltés, mert már a legkisebb simogatás is cicává változtatja az Oroszlánt. Nem haragtartó, de nem is felejt. Nagyjábólegészéből az Oroszlán hűséges lélek, erős, mint az állatok királya és sérülékeny, mint a kiscica.

július 23 – augusztus 23.

Uralkodó bolygója: Nap

Eleme: tűz

Drágakövei: (fehér, sárga, narancs és arany kövek) gyémánt, hegyikristály, krizoberill, fehér cirkon, topáz, borostyán, citrin, karneol, tűzopál

Szűz

A Szűz jegyűek felteszik a kérdést: honnan hová? Analitikusok, tárgyilagosak, de kritikusak is a válaszok keresésében. Mesterien tudnak lovagolni az elveken és meglehetősen konzervatív életfilozófiát képviselnek. Kötelességtudatuk és fegyelmezettségük megkönnyíti szakmai felemelkedésüket. Valóban szorgalmasak és különösen megbízhatók. Humorérzéküknek köszönhetően derűs kisugárzásuk és charme-juk nem unalmas és nem édeskés. Segítőkészségük szinte nem ismer határt, de elég óvatosak ahhoz, hogy ne kerüljenek emiatt függőségbe. Bár önmagukat az egész részének tekintik, előnyben részesítik az egyéni utat. Csak így tudnak érzéseik és gondolataik urai maradni. Külső megjelenésük gyakran vonzó és nagyon ápolt. Ma egy ilyen földies, barátságos emberrel találkozunk, azt hisszük, hogy semmi sem hozza ki a sodrából. Nem egészen, mivel már a személyét érintő legkisebb kritika is megsebzi. Amit a Szűz szülött ugyanúgy nem tud elviselni, mint a kritikát, az, az extravagancia bármely formája. A túltengő magatartás, a tékozló élet minden variációja szörnyű számára. A Szűz szülöttek nagyon figyelnek fizikai testükre. Gyakran fegyelmezett diétát tartanak. Ha a problémáik a fejükre nőttek, akkor gyomor- és bélpanaszok léphetnek fel náluk, de gyakran érinti őket artritis, reuma, köszvény a karjukban, vállukban és csípőjükben.

augusztus 24 – szeptember 23.

Uralkodó bolygója: Merkúr

Eleme: föld

Drágakövei: (sárga és zöld kövek) tigrisszem, jáspis, citrin

Mérleg

A Mérleg jegyében egyesülnek az ellentétek. Ez határozza meg a Mérleg szülöttek lényét is. Addig billegnek ide-oda, amíg el nem érik a kiegyensúlyozott állapotot, amelyre vágytak. Amint azonban létrejött a harmónia vagy a kiegyensúlyozottság, szinte automatikusan belép egy erő, amely felbillenti és kezdődhet elölről az egész. Olyan mintha állandóan mozgásban kellene tartani a Mérleget, mielőtt letargiába zuhan. Ez ismétlődik a Mérlegeknél minden életformában. Született közösségi érzékük, a harmóniára való törekvésük szeretetre méltóvá teszi őket és mindig azon igyekeznek, hogy másoknak jó legyen. Nyomás alá helyezik magukat, mert igényeik nagyon magasak önmagukkal és környezetükkel szemben. Mindenkinek eleget akarnak tenni és mindent összhangba hozni. Vidám természetük és hiszékenységük megfelel elemüknek a levegőnek. Uralkodó bolygójuk a Vénusz befolyásolja érzékeiket, nemcsak a szerelemben, ahol egyik szélsőségből a másikba esnek, és mindig megállapítják, hogy a szerelembe szerelmesek. Művészi hajlamaikra és magas szintű szépségideáljaikra is a Vénusz hat. Született igazságérzetük diplomáciai képességgel és udvariassággal párosulva ideális döntőbíróvá teszi őket. Pártatlanok, objektívek és képesek mindegyik fél helyzetét a másik fél szemszögéből is látni.

szeptember 24 – október 23.

Uralkodó bolygója: Vénusz

Eleme: levegő

Drágakövei: (kék és vöröses kövek) indigolit, aquamarin, kék topáz, lazacszínű korall

Skorpió

A skorpió természeténél fogva vérszívó, de mint állatövi jegy nem olyan veszélyes, mint ahogy gyakran kinéz. Két tulajdonsága emlékeztet a skorpióra: az átható pillantása, mellyel a vesékbe lát, hogy megszellőztesse a titkokat, és fullánkja, amelyet szélsőséges esetekben a veszteségre való tekintet nélkül bevet. Átlagos esetben a Skorpió kellemes lény, mivel csak úgy sugárzik a vitalitástól és látszólag lazán közelíti meg az élet dolgait. Nem ismeri a félelmet és célratörő. Áldozatkészsége és kitartása hozzásegítik céljai eléréséhez. A Skorpiók hűséges barátok, akikre lehet számítani. Szeretetre méltó természetét nem kell kihasználni, és nem is szabad megsérteni, mert a Skorpió soha nem felejt – se a jót, se a rosszat. Ha valakit nem fogad kegyeibe, azon vagy átnéz, vagy üldözi bosszújával. Nem ismeri a középutat, mert az nála azt jelentené, hogy le kell nyelnie csalódását vagy dühét. A Skorpió tudja, hogy a problémák elkendőzése betegséghez és depresszióhoz vezet. Ezért rögtön kimondja, ami nem tetszik neki, gyakran durván is és ezt cseppet sem bánja.

október 24 – november 22.

Uralkodó bolygója: Plútó

Eleme: víz

Drágakövei: (vörös és fekete kövek) opál, vörös spinell, rubelit, vörös korall

Nyilas

Mindig érezni lehet, hogy ez a jegy tüzes. A Nyilas szülött nyílt és extrovertált. Lojális barát, ezért becsületesen megmondja véleményét. Azt mondja, amit gondol és vigasztalhatatlan, ha azt veszi észre, hogy nyíltságával megbántott valakit. A Nyilas konkrét álláspontot képvisel és gyakran elképzeléseit teszi meg mértéknek – nagy lelkesedéssel tud erről akár órákon át is filozofálni. Nem hagyja magát eltéríteni álláspontjától, sőt tudja, hogy neki van igaza. Ezt a nézetét olyan makacsul tudja védelmezni, hogy az ember szinte hallja nyilának suhogását. A Nyilasok általában nem szeretik a korlátozottságot és nehezen engedik befogni magukat egy kettős kapcsolatba. Szívesen utaznak és nagy hatást gyakorolnak rájuk a külsőségek, mint a rang és a cím. Nem hagyják, hogy gyámkodjanak felettük és hamar átlátnak a színlelésen, amit el is utasítanak. Alapvetően tehát sok személyes szabadságra van szükségük a magánéletben és a szakmában egyaránt. Minél több kibontakozási lehetősége van, annál jobb. A Nyilas okos partnerei tartsák ezt szem előtt.

november 23 – december 21.

Uralkodó bolygója: Jupiter

Eleme: tűz

Drágakövei: (sötétkék kövek) lapis lazuli, kék cirkon, kalcedon, sötétkék spinell

Bak

A Bak és uralkodó bolygója a Szaturnusz a legszükségesebbekre való redukciót jelképezik. A Bakban eltűnik minden fölösleges. Ahogy a hegyi kecske felmászik a hegy csúcsára, a Bak szülött is mindig fölfelé törekszik. Célja, hogy elérje az élet csúcsát. Nagy teherbíró képessége és kitartása segítik abban, hogy megtegye a gyakran meredek utat. Az e jegyben született emberek azt hiszik, hogy csak tökéletes teljesítménynyel nyerhetik el mások szeretetét és elismerését. A Bak félénk és sok időre és bizalomra van szüksége, amíg megnyílik. Ha átbillent ezen a holtponton, értékes társ lesz. Jó tanácsokat tud adni és mindig meg lehet benne bízni. Diszkrét, és ha szükséges át tudja venni a gyeplőt, így csöndes vezetővé válik anélkül, hogy rámenős lenne. Szereti a hagyományt és igyekszik megőrizni azt, mert biztonságot talál benne és talán életmódja megerősítését is. A Bak szülött sok szempontból konzervatív. Ennek ellenére lehet művészi és kreatív oldala is. Sok Bak sikeres grafikus, építész vagy író. A lényegre irányuló koncentrálási képessége mindig jól jön neki. A múltat és ezzel a hagyományt védi a megvetéstől, a jelent úgy strukturálja, hogy a jövőt rendszerezetten tudja felépíteni.

december 22 -január 20.

Uralkodó bolygója: Szaturnusz

Eleme: föld

Drágakövei: (zöld és fekete kövek) zöld turmalin, malachit, krizoprász, ónix, fekete korall, fekete gyöngyök, mohaachát

Vízöntő

A Vízöntő jegyében következik be a korlátoktól, kötésektől való megszabadulás. Itt kezdődik az új és az ismeretlen keresése. Felfedezők, szabadgondolkodók és feltalálók születtek e jegyben. Mindig egy jobb életet keresnek, egy innovatív eszmét és támogatnak minden áttörést, ami a konvenciók feloldásához vezet. A Vízöntő nagy függetlensége és szabadságvágya megnehezíti, hogy magunkhoz kössük. Az emberi közelséget csak bizonyos határig tűrik és egészen jól tudnak olyan szerepben élni, amely másokat vigasztalhatatlan magányba kergetne. A Vízöntő szülött spontán, vállalkozó kedvű, eleven és nyitott. Elfogulatlansága, toleranciája és segítőkészsége nyilvánvaló széles baráti körének is. A Vízöntő sajnos gyorsan elveszik álmaiban és ezzel elveszti valóságérzékét is. Ez egyrészt megnehezíti neki a döntést, másrészt azt, hogy pontosan lássa problémáit, nem vesz tudomást gondjairól, figyelmen kívül hagyja problémáit, mintha menekülne a realitástól. Hiányzik bizalma saját benső hangjában. Ha legyőzi ezt az akadályt, az emberi, univerzális érdekek hírvivője lehet és megélheti végre az igazi szabadságot, amit mindig is keresett.

január 21 – február 19.

Uralkodó bolygója: Uránusz

Eleme: levegő

Drágakövei: (tiszta, kék és zöld kövek) aquamarin, türkiz, sólyomszem.

Halak

Nincs az állatövben olyan jegy, amelynek a tulajdonságai megközelítenék a Halakét. Jellemzőjük a lágyság és beleérző képesség. Az emberek és a helyzetek természetes elfogadása szintén e jegy ismérvei. A vízben élő halakhoz hasonlóan ők is szívesen sodortatják magukat az árral, s így gyakran elvesztik átlátásukat problémáikon, ezzel kiszolgáltatva érzik magukat egy helyzetnek. Gyakran elfogja őket az önsajnálat és függőséget okozó szerekhez menekülnek. Ma erőt vesznek magukon és ellen tudnak állni, akkor megtalálják saját útjukat, amely boldogságot és békét ad nekik. A Halak szülöttnek gazdag és színes fantáziája van. Bele tudnak merülni színes képeik világába, el tudnak veszni a rózsaszín álmokban és azt a benyomást keltik, hogy elérhetetlenek. Azok is. Problémáik és gondjaik eközben várják, hogy visszatérjenek hozzájuk. Embertársaikkal szemben mindig készségesek. A legfinomabb rezgésekre is érzékenyek. Annyira megértők az emberi szenvedéssel szemben, hogy fennáll annak a veszélye, hogy azonosulnak vele. Másokkal szemben igen zárkózottak, még hosszú ismeretség után is nehezen beszélnek érzelmeikről, félelmeikről vagy gondjaikról. Illúziókban élnek. Ebbe a Halak uralkodó bolygója, a Neptunusz szól bele erélyesen.

február 20 – március 20.

Uralkodó bolygója: Neptunusz

Eleme: víz

Drágakövei: (ibolyaszínű és kék kövek) ametiszt (serkenti a szellemet és az intuíciót), kék zafír, kék holdkő

MELYIK AZ ÉN KÖVEM?

Minden állatövi jegy rendelkezik bizonyos alap- és karaktertulajdonságokkal, amelyeknek megvannak a megfelelőik a kövek között is. A következő listából megtudja, hogy melyik kő melyik állatövi jegyhez illik, tehát melyik felel meg az Ön személyes szükségleteinek. A személyes horoszkópban természetesen további aspektusok is fontos szerepet játszanak, így pl. a bolygók állásai.

Kos Rubin, karneol, korall, mohaachát, rodonit, rodokrozit, jáspis, vörös turmalin, tűzopál, ametiszt.

Bika Jade, smaragd, aquamarin, krizoprász, krizokoll, malachit, zafír, rózsakvarc, azurit.

Ikrek Tigrisszem, citrin, borostyán, turmalin, achát cirkon, arany topáz, rutilkvarc.

Rák Gyöngy, jade, aventurin, kalcedon, smaragd, rózsakvarc, mohaachát, malachit, korall.

Oroszlán Hegyikristály, gyémánt, turmalin, tigrisszem, citrin, lapis lazuli, achát.

Szűz Jáspis, borostyán, tigrisszem, citrin, szodalit.

Mérleg Jade, jáspis, rózsaszín korall, aquamarin, krizoprász, smaragd, malachit.

Skorpió Rubin, mohaachát, jáspis, gránát, rodonit.

Nyilas Lapis lazuli, krizokoll, szodalit, azurit, türkiz, cirkon.

Bak Füstkvarc, gyémánt, hegyikristály, holdkő, fekete turmalin, fekete gyöngy.

Vízöntő Türkiz, aquamarin, világoskék zafír, aventurin, ametiszt, opál, lapis lazuli.

Halak Ametiszt, aquamarin, opál, korall, jade, gyöngy.

HATÁSUK ÉS GYÓGYEREJÜK

Az alábbiakban betűrendbe szedve sorolom fel a legfontosabb drágakövek és ékkövek tulajdonságait és gyógyhatásait. A bemutatott kövek megvásárolhatók az ásvány- és drágakő boltokban. Az ezoterikus boltok is gyakran árulnak ilyen köveket.

Achát

Segít a fejfájásnál, csökkenti a lázat, jó hatással van a szívre, a tüdőre, a lépre, vesékre, a prosztatára, az emésztőrendszerre, a hólyagra és hatásos bénulás ellen. Az achát növeli a termékenységet és a potenciát, szép bőrt hoz létre, segít a mérgezéseknél, élesíti az elmét, a látást és a szellemet és véd az elme megbomlásától. Erősíti a vitalitást és megkönnyíti a szülést.

Ametiszt

Az ametiszt véd mindenfajta függőségtől, félelmektől, álmatlanságtól, bőrpanaszoktól, fertőzésektől, a vér betegségeitől és a görcsöktől. Megtisztítja a szellemet, előmozdítja az emberszeretetet, alázatot, a barátságot és segít hallucinációk esetén. Segítségével megtalálhatjuk saját középpontunkat, korlátok közt tartja a haragot és elűzi a gyűlöletet, dühöt, félelmeket és fájdalmakat. Gyógyítóan hat az idegbántalmakra, torokfájásra, égési sérülésekre, agyrázkódásra, anyagcsere-zavarokra, vércukorra. Vigaszt és megkönnyebbülést hoz minden pszichikus betegségnél, segít a fejfájáson és migrénen. Viselőjének energiát ad és serkenti rugalmasságát. Erős méregtelenítő hatású és ezzel jót tesz a gyomornak, májnak, pajzsmirigynek és mindenféle kelésnek. Színvakság és neuralgia esetén is hatékony az ametiszt.

Aquamarin

Az aquamarin jó hatással van a lépre, tarkóra, vesére, az anyagcserére, az övsömörre, megduzzadt mirigyekre, torokfájásra, fogfájásra, köhögésre, asztmára. Erősíti a szívet, a véredényeket, a csontokat, csillapítja a szemfájást, elűzi a szomorúságot és serkenti a máj és a gyomor működését. Segít a mérgezéseknél és bőrkiütéseknél. Az aquamarin a misztikusok, tisztánlátók és a tiszta lelkek köve. Viselőjét jó kifejezőkészséggel és látomásokkal ajándékozza meg. Kiegyensúlyozóan és stabilizálóan hat minden szinten. Felszabadítja az energetikai áramlást a torok csakrában.

Aventurin

Az aventurin oldottságot és szerencsét hoz (szerelemben és játékban egyaránt), serkenti az öngyógyulást (betokosítja a betegség okozóját) és nyugtatóan hat a bőrkiütésekre. Kiegyensúlyozó hatása van egész lényünkre, különösen az idegekre és az izomzatra. Az aventurin függetlenné tesz és előmozdítja az eredetiséget. Segít a szem panaszokon, a bőrés szívproblémákon, valamint a túlfeszített állapotokon.

Azurit

Az azurit megnyitja a spirituális fejlődés kapuját, segíti a koncentrációt és a meditációt. Oldja a testi blokkokat és eldugulásokat, gyógyítja a diszharmonikus helyeket a testben, és megértéssel, szeretettel hat át. Felélénkíti ami megsérült vagy károsodott. Tisztító hatása jót tesz a bőrnek, az epének, a májnak és a vérkeringésnek. Segít a gyomorfekélyen, jó hatással van az izmokra, a gerincre, a csontokra és az izületekre. Ezen kívül jó, egészséges alvást biztosít. Erősíti viselője tudatosságát és kötelességérzetét.

Borostyán

A borostyán lázcsökkentő, méregtelenítő, segít a sárgaságon, a malárián, reumán, az anyagcserezavarokon, és a pajzsmirigy problémákon. A borostyán fertőtlenítő hatású és ezért jó a sérülésekre, általános fertőzésekre, mandulagyulladásra, bronchitisre, szamárköhögésre, fülfájásra, a bél- és vírusfertőzésekre. Segít az asztmán, a süketségen és a gerincproblémákon is. Erősíti a szívet, a hólyagot és a döntőképességet. Serkenti az emlékezőképességet és eltávolítja a félelmeket és az öngyilkossági gondolatokat.

Cirkon

A cirkon segít az allergián, a mérgezésen és erősíti az idegeket. Ösztönzi az álmokat és gyógyítóan hat a depreszszióra. Aids esetén is jó támogatást nyújt.

Citrin

A citrin segít a hangulati változásokon, önbizalmat és tisztaságot ad. Semlegesíti viselőjét, elősegíti érzelmei uralását és a tiszta gondolatokat. Erős gyógyhatása van a melankóliára és a depresszióra. Erősíti a szívet és a vérkeringést. Használható még az immunrendszer, az izmok, a vesék, a máj és a belek erősítésére is.

Füstkvarc

A füstkvarc jó hatással van a kötőszövetre, a hasnyálmirigyre, a petefészekre, a farkcsontra, a szívre, a vesére és az idegekre. Segít a szamárköhögésen és a depresszión.

Gyémánt

A gyémánt a tiszta szellem köve. Segít, hogy tisztába jöjjünk magunkkal és erősíti az öntudatot is. Erősíti a koncentrációt és a vitalitást. Segít a mérgezéseken, különösen a vérmérgezésen, epilepszián és mindenfajta függőségen. Jót tesz az agynak, a koponyának, tarkónak, a vállaknak, az izmoknak, idegeknek és a köszvénynek. A gyémánt segít a félelmeken, a bizonytalanságon, a féltékenységen. Védelmet nyújt a negatív gondolatoktól és rezgésektől.

Gyöngy

A gyöngynek erős tisztító hatása van. Jót tesz a bőrnek és az arcszínnek. A folyami gyöngy különösen jó hatással van a vérsejtekre, a belekre, a gyomorra, a lépre, az idegekre, a mellékvesére és az emésztésre. Serkenti a kezdeményező képességet és finomítja az érzékelést. Elűzi a félelmeket és támogatja az intuíciót. Segíti az enzimképződést és javít a kalciumhiányon. Megtanít arra, hogy vállaljuk a felelősséget. A gyöngy segíti viselőjét a magasabb szintek elérésében.

Hegyikristály

A hegyikristály az isteni fény hordozója. Fel tudja emelni a lelket az égbe, a szellemet pedig Istenhez irányítja. Oltja a szomjat, csillapítja a vérzést, méregtelenít, megszünteti a szédülést. Serkenti az anyatej képződését, elűzi a félelmeket, segít a mirigyek betegségein, a lázon, a köszvényen, az emésztési problémákon. Serkenti a bélműködést és véd a szélhűdéstől. Távol tartja a rossz álmokat, segít a sportsérüléseken, az idegi problémákon és a sárgaságon. Serkenti a szív- és tüdőműködést, valamint a vér- és nyirokkeringést. Gyógyítja a bőrbetegségeket is és szabályozza a hormonzavarokat.

Jade

A jade kiegyensúlyozó és megnyugtató hatású. Segít a szemproblémákon, az influenzán, a veséken, hólyagon, lépen, idegeken, a szívpanaszokon, a gége bajain és jó hatással van az anyagcserére. Emeli a tudati szintet és hosszú életet ad. Támogatja az immunrendszert, segít a baleseteken és viselőjének bátorságot, személyiséget, szerénységet, igazságosságot ajándékoz és képessé teszi a szeretetre.

Jáspis

A jáspis is segít elűzni a félelmeket. Földelő hatása van és segít elfogadni az anyagot. Ébresztgeti a megértést és az érzékenységet. Véd a föld- és más negatív sugárzásoktól. Gyógyítóan hat epilepsziánál, hólyagkőnél, gyomor- és szívfájdalmaknál, valamint rosszullétnél, émelygésnél. Jót tesz a tüdőnek, májnak, epének és a veséknek. Erősíti viselője akaratát és szaglóérzékét.

Kalcedon

A kalcedonnak kiegyensúlyozó, megnyugtató hatása van és erősíti a szívet és a vérkeringést. Segít legyőzni a haragot, a depressziót és a túlzott ingerlékenységet. Véd a negatív hatásoktól és a rémálmoktól. A kalcedon szabályozza az anyagcserét és jót tesz a szemnek, a tüdőnek, a lépnek. Jó hatást gyakorol terhesség, epekő és érelmeszesedés esetén. Segíti a célok elérését és a dohányzásról való leszokást.

Karneol

A karneol csillapítja az idegfájdalmakat, a görcsöket és a reumás panaszokat. Lázcsillapító, segít a vérmérgezésen és a fertőzéseken, elűzi a rémálmokat. Begyógyítja a sebeket és csillapítja a vérzést. A karneol szabályozza a táplálékfelvételt és az emésztést. Viselőjének bátorságot, erőt és kitartást ad.

Korall

A korall javítja a látóképességet, a termékenységet és erősíti az energiát. Gyógyítóan hat a vérszegénységre, a szamárköhögésre és a kólikára. A korall egyszerre tanítja meg nekünk a formát és a rugalmasságot. Melegíti a testet.

Krízokoll

A krizokoll segít a feszültségek feloldásában, csillapítja a lázat, megnyugtatja az idegeket, csillapítja a torokfájást, a menstruációs fájdalmakat és a reumás panaszokat. Segít az égési sebeken, a pajzsmirigybetegségeken, az artritisen és a farkcsonti fájdalmakon. Kiegyensúlyozza és megnyugtatja a szívet és az érzelmeket, szabályozza az emésztést és az anyagcserét. A krizokoll jót tesz a tüdőnek, a szívnek, a hátnak és segít elkerülni a keléseket.

Krizoprász

A krizoprász segít a nemi szervek: a prosztata, a here és a petevezeték bajain. Gyógyítja a szem- és fogínybántalmakat is. Erősíti a magasabb tudat felé való törekvést úgy, hogy a tudattalan gondolatokat tudatos szintre emeli. Alkalmazkodóvá tesz és jó hatása van álmatlanság, nyugtalanság, hisztéria és mohóság esetén is.

Lapis lazuli

A lapis lazuli jót tesz a vérnek, a bőrnek, a szívnek, a lépnek és a hajnak. Erősíti az akaratot, az idegeket, a segítőkészséget és a jóságot. Egészséges alvást biztosít és véd a rossz befolyások ellen. A lapis lazuli nagy segítséget nyújt duzzanatok, kiütések, gyulladások és csípések esetén. Véd a szélhűdéstől, segít a menstruációs panaszokon, az idegi fejfájáson és még a depreszszión is.

Malachit

A malachit jól használható fogfájás, reuma, szívgörcs, menstruációs panaszok, asztma és sebek esetén. Méregtelenítő hatású, erősíti a látóképességet, segít a szemhályogon és serkenti a mirigy funkciókat. A malachit nyilvánvalóvá teszi legmélyebb félelmeinket és az égbe vezet. Gyógyítja a fertőzéseket és tulajdonosát meg tudja védeni a sugárzásoktól. Ezen kívül stabilizáló, mivel a lassúbb fejlődést meggyorsítja és a gyorsabbat lefékezi.

Mohaachát

A mohaachát megtanít bennünket a természeti törvények jobb megértésére, a szépség felismerésére és értékelésére. Segít abban, hogy jól bánjunk a növényekkel és fel tudjuk venni a földenergiát. Biztonságot és önbizalmat ad. Jó hatása van allergia, emésztési problémák, keringési zavarok és vírusok esetén. Jót tesz a vércukornak, a hasnyálmirigynek, a méregtelenítésnek, a gyulladásnak, a nyiroknak, a lépnek és a bőrproblémáknak. A mohaachát kiegyensúlyozó hatású, megnyugtató és általában jót tesz mindennek.

Opál

Az opál erősíti viselője energiáit és védi a negatív befolyásoktól. Segít a csontfájdalmakon, a depresszión és a letargián, jót tesz a vérkeringésnek, és a szemnek. Tisztaságot és intuíciót hoz. Segít elérni a bennünk rejlő legmagasabb spirituális síkokat.

Rodokrozit

A rodokrozit erősíti a látóképességet, felnyitja szemünket és nagyobb nyitottságot eredményez. Megszabadít az érzelmi nyomástól, elősegíti a teremtő gondolkodást, jót tesz a veséknek és a lépnek, segít a fáradékonyságon és az egoizmuson.

Rodonit

A rodonit serkenti a tüdő oxigénfelvételét, védi a légutakat és segít a depresszión. Jót tesz a csontoknak, a hallásnak és a tüdőnek. Megkönnyíti a változási folyamatokat és segíti viselője önmegvalósítását. Pozitíven hat a kedélyre, fokozza az önbecsülést és a felebaráti szeretetet. A rodonit kiegyenlítő és pozitív energiával ajándékoz meg.

Rózsakvarc

A rózsakvarc inspirálja a művészi tevékenységeket, így a festést, költészetet és a zenélést. Érzékennyé tesz a szépséggel szemben, szerelmessé tesz és ábrándossá. Vigasztaló hatású, belső békét hoz, életörömöt és meggyógyítja az érzelmi sérüléseket.

Rubin

A rubin jót tesz a gyomornak, a szemnek, a mirigyeknek, a szívnek, a vérkeringésnek, a lépnek, az orrnak, az anyagcserének és a csecsemőmirigynek. Csillapítja a felfúvódást, a fejfájást, a lázai, segít a bélfertőzéseken és tisztítja a vért. A rubin vezetői erőt és kreativitást ad. Elűzi a melankóliát és energiával, bátorsággal tölt fel. A rubin erősíti a barátságot is.

Smaragd

A smaragd serkenti az étvágyat és jó hatással van az emlékezetre, a szemre, a fejfájásra, az álmatlanságra, a rossz álmokra, a székrekedésre és az aranyérre. Serkenti a sejtosztódást, jót tesz a vérnyomásnak és a vérkeringésnek, fiatalos frissességet kölcsönöz, segít az epilepszián és védi az idegeket. A smaragd gazdagsággal ajándékozza meg viselőjét, hűségessé tesz és véd az utazásokon.

Szodalit

A szodalit oldja a nyomást, kiegyensúlyoz és megnyugtat. Erősíti az idegeket, bátorrá tesz, segít a célok elérésében. A szodalit levezeti a negatív energiákat a testből a földbe. A benső vezetésünk iránti bizalommal ajándékoz meg és erősíti a vitalitást.

Tigrisszem

A tigrisszem segít jobban felismerni hibáinkat és tisztítja a gondolatokat. Segít az asztmán, a bronchitiszen, felmelegít, jó hatással van a májra és a szembetegségekre. A tigrisszem pozitívan befolyásolja az izületeket és a csontképzést, valamint baktériumölő hatása is van.

Topáz

A kék topáz hűsít és csillapít. Tisztító ereje van, és jót tesz az idegeknek és az idegi alapú fejfájásnak, nyugtató hatású, ezért alkalmazható erős szívdobogásnál is. Viselőjét teremtő energiákkal ajándékozza meg és inspiráló hatással van a művészekre. Az aranytopáz erőt ad a szívnek, kiegyensúlyozza az idegrendszert és erősíti a gerincet. Segít a hidegségen, az ízlelés elvesztésekor és erősíti a koncentrációt. Inspiráló befolyása támogatja lelkünk törekvését a megvilágosodáshoz.

Turmalin

A turmalin védelmet nyújt mindenféle sebesülés ellen. Segít a vérmérgezésen, az idegességen, a fertőzéses betegségeken és a sorvadáson. A turmalin elősegíti a koncentrációt, kiegyensúlyozóan hat az egyensúlyzavarokra, lelki egyensúlyt is teremt, megnyugtat és inspirál. Ez a barátok közti kibékülés köve és véd az ellenségektől. Rendet hoz viselője szerelmi életébe és jó hatással van az epére, vesére, a nyirokra és segít a náthán is. A dinnyeturmalin egyensúlyt teremt a polaritások között, megtanít a nyitottságra és a függetlenségre, hogy magabiztosabbak és rugalmasabbak legyünk. A dinynyeturmalin kiváló hatású a rák megelőzésben, mivel segíti a sejtstruktúra megváltozását.

Türkiz

A türkiz belső fekélyeket gyógyít, segít a kanyarón, méregtelenít és jót tesz a szemnek, az orrjáratoknak és a nyálkahártyának. Viselője negatív energiáit magába szívja, elősegíti a meditációt, erősíti a kifejezőképességet, magabiztosságot és kiegyensúlyozottságot ad. Jó hatással van a vérkeringésre, az izomzatra, még röntgensugárzás esetén is. Ez a kívánságokat teljesítő kő.

Zafír

A zafír lázcsillapító, segít az övsömörön, a vesebetegségeken, a bélfekélyeken, a szempanaszokon, az álmatlanságon, az idegességen és a vérzéseken. Méregtelenít, jót tesz a májnak, az izmoknak és segít a melankólián. Csökkenti a vérnyomást, védi a szívet, erősíti az együttérzést és az igazságszeretetet. Segít a nehéz döntésekben és stressz esetén, nyugalmat hoz és segítséget a bajban. A zafír inspirálja a vallásos odaadást és a meditációt.

Források:

Yvonne von Wechmar – Ihre Steine – Ihre Sterne

0 hozzászólás

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Csatlakozni szeretne a vitához?
Bátran tegye meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük