DMT – A Lélek Molekulája

Az 1990-es években Rick Strassman egy öt évig tartó kutatást végzett a témáról. Ez kimutatta, hogy a hatások mennyire is függnek az adag mennyiségétől. A kisebb adag (0.005 és 0.01 mg/kg, tehát “mg DMT per kiló testsúly”) pusztán érzelmi reakciót váltott ki az alanyokból, a hallucinogén hatást mellőzve. Ezzel szemben a magasabb dózis (0.02 és 0.04 mg/kg között) ez a hatás már megnyilvánult, színes, gyorsan mozgó képek jelentek meg az alanynál. Összehasonlítva más érzékszervi tapasztalatokkal, a vizuális változás volt a legjelentősebb. Érzelmi reakciók terén a tapasztalat roppant változatos, eufória, boldogság, félelem és szorongás is előfordult.[10]

Strassman kiemelte annak fontosságát, hogy az alany hol veszi be a drogot. Állította, hogy a DMT-nek önmagában nincsen jótékony hatása, csak az számít, hogy mikor és hogyan veszi be a fogyasztó.

Kiválthat továbbá egy olyan állapotot vagy érzetet az alanyban, hogy tud kommunikálni egyéb intelligens életformákkal. Terence McKenna etnobotanikus már 1965-ben lejegyzett ilyen lényeket, akiket ő “Gép Elfeknek” nevezett. Fogyasztók többször is számolnak be apró, humanoid lényekről, akikkel tripjük alatt találkoznak.

 DMT: The Spirit Molecule
(2010) on IMDb
0 hozzászólás

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Csatlakozni szeretne a vitához?
Bátran tegye meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük