Mióta megszülettünk felpörögtek az események. Olyannyira, hogy időnk se volt megállni egy pillanatra, és eltűnődni azon, hogy mi a fontos és mi nem. Őrült vásárlási lázba kezdtünk mióta megkaptuk az első fizetésünket a legelső munkahelyen.

Egy olyan korszakban élünk, ahol a pofánkba erőszakolják az értelmetlen reklámokat. Azért nem is nézek tévét, mert az idióta reklámoktól feláll a szőr a hátamon! Idegesítő, amit ezek a multi cégek és gyógyszergyárak művelnek. Ha csak felét szednénk azoknak a gyógyszereknek, amiket reklámoznak, már rég halottak lennénk. Ne felejtsük el, hogy a gyógyszergyártásnak sosem az volt a lényege, hogy te mihamarabb meggyógyulj, hanem hogy minél tovább tartson a gyógyulásod, és még több gyógyszert kelljen vásárolnod! Ha már az első pirula után meggyógyulsz, abban hol van a profit?

Ezért, ha nem szükséges, sose vegyél be semmilyen gyógyszert, és tájékozódj mindig az alternatív gyógymódok után is, mert azok egész biztosan előbb meggyógyítanak, mint amit reklámoznak, vagy amit a lefizetett doktorod felír receptre! Vagy ha egészséges és fitt akarsz maradni még öreg korodra is, csak egyszerűen kapcsold be a testedben a DAF-16 nevű életelixír gént, egy egyszerű étrend változtatással, ebben a cikkeben olvashatsz erről.

Youtubon néztem egy kilencvenes évekbeli műsort, és nem hiszed el, de akkoriban mindössze kettő reklám volt a szünetekben. Ma hússzor annyi! Inkább előfizetek mindenhol, csak hogy elkerüljem az idióta reklámokat! A facebook profilt is inaktiválom szinte mindig, amikor nincs rá szükségem, mert gyűlölőm a reklámokat! A port.hu az, amit csinál, egyenesen undorító. Rögtön a pofádba tolja, hogy kapcsold ki a reklámblokkolót a böngésződben, különben kitakarja a tartalmat! Messziről elkerülöm az olyan weboldalakat, ahol rögtön a reklámokat tolják az arcodba egy felugró ablakkal…

Ha valaki csak fele annyiszor mondaná el magában; hogy „Gazdag vagyok!” mint amennyiszer hallotta már ugyanazt a reklámszöveget, már rég gazdag lenne! (Tudatos teremtés – Ismétlés módszere)

Egy bólogató és értelmetlen vásárlási lázban szenvedő társadalom lettünk! Ez az igazság! Sokszor látok olyan vásárlókat nagy bevásárló központokban, ahol nem is egy, hanem kettő púposan megrakott bevásárló kocsival állnak a kassza mögé! Minek? Minek ez az értelmetlen felhalmozás?

Amerikában meg aztán teljes a káosz az emberek fejében! Még régebben láttam egy olyan dokumentumfilm sorozatot, ahol azt mutatták be, hogy egyes emberek még bunkereket is építenek a házuk alá, majd ott felhalmoznak több évre elegendő élelmiszert, vécépapírt és mindent… készültek a harmadik világháborúra, vagy nem tudom mire… a hülyék indíttatásait sosem értettem…

Meg aztán amit a vírus idején műveltek az emberek, attól kész voltam. És mit láttam utána a kukákban, miután lecsengett az őrület, a boltok kifosztása? Hogy bontatlan húsok vannak kidobálva! Az emberek tömegben teljesen hisztérikusak, őrültek és kiszámíthatatlanul ostobák!

De ha eddig nem tetted, akkor állj meg egy pillanatra! És csak nézz körül egy pár napig. Nézd meg mennyi ostoba reklámot tolnak nap mint nap az arcodba. Bármerre mész, mindenhol reklámokkal találkozol. Még a mobiltelefonodban is tömve van minden applikáció reklámmal. Nézd meg az embereket, halmoznak, és értelmetlenül tolják magukba az egészségtelen ételeket és italokat. Látástól vakulásig dolgoznak, hogy utána még többet tudjanak vásárolni, és utána persze még több dolgot tudjanak kidobálni. (Egyszer láttam egy videót egy McDonald’s-os zsemléről, ami még hónapok múltán is szinte ugyanúgy nézett ki, mint amikor a tag megvette… vajon mitől lett az olyan tartós?)

És így telik el az élet, megszületsz, suliba jársz, végig dolgozod, végig vásárlod és végig rohanod az életet, annyit dolgozol, hogy belegebedsz, a gyermeked felneveli magát, mert energiád se marad egy 12 órás műszak után, majd egy napon, amikor már szinte minden testrészed tönkre ment a munkában, és az összes lélek erőd elszállt, azt mondja a kormány, hogy most már nincs szükség a munkádra, 65 éves lettél, most már nyugodtan megdögölhetsz! És ekkor majd a gyógyszeripar csap le rád, és ő viszi el nyugdíjad egy részét! Bentlakásos törzsvendég leszel a rendelőintézetekben, a háziorvosoddal többet fogsz majd találkozni, mint az unokáiddal, próbálod majd helyrehozni a testedet, amit a munkával tönkretettél, és majd bámulsz ki a rendelő ablakán egy őszi napon, nézve a lehulló sárga faleveleket és azt kérdezed majd magadtól; hogy ennek az őrületnek meg mi értelme volt?!?


Előzmények a 1. részben – Mi az, ami számít?


Folytatás a 3. részben – Hamarosan!

0 hozzászólás

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Csatlakozni szeretne a vitához?
Bátran tegye meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük