the-great-hack
the-great-hack-cover

The Great Hack

A tömegek megfigyelésének jogtalan és titokban történő gyakorlata, illetve a személyes adatokkal való visszaélések időről-időre kisajátítják a szalagcímeket. Az Edward Snowden által 2013-ban nyilvánosságra hozott NSA-dokumentumok óta a Cambridge Analytica körüli botránytól volt a leghangosabb a sajtó. Snowdenről még 2016-ban mutattak be egy életrajzi filmet, és ahogy az várható volt, a Cambridge Analyticát romokba döntő ügyről is készült egy tényfeltárónak szánt alkotás. Tényeket ugyan kapunk, de azok hírértéke és relevanciája nem sokat tesz hozzá eddigi ismereteinkhez.

The Great Hack párhuzamosan zajló és egymást időnként keresztező történetszálakon keresztül mutatja be a Cambridge Analytica összetett tevékenységének és bukásának történetét.

A több szálon futó cselekmény párhuzamos elbeszélésmódja, az információk adagolásának dinamikája, az expresszív zenehasználat és a különböző hangulatok szándékos kicsikarása az akciódús hollywoodi produkciókkal mutat rokonvonásokat. Egyéni ízlés kérdése, hogy ezt miként ítéljük meg, egy viszont bizton állítható – az izgalmas előadásmód garantált. Forrás: Filmtekercs

 A Cambridge Analytica sztori
(2019) on IMDb

0 hozzászólás

Véleménye van? Szóljon hozzá!

Csatlakozni szeretne a vitához?
Bátran tegye meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük